Djurgårdens IF FF 7

Referat: Österåker United FK Svart - Djurgårdens IF FF 7

Bortamatch i Åkersberga denna soliga fotbollssöndag.
Vi är 12 tjejer som ska göra jobbet, 9 från oss och tre från lag 6 (Ellie, Daphne & Stella).
Vi spelar över hela 11-manna planen från straffområde till straffområde med indragen sidlinje några meter. Det gör att vi får en längre men smalare plan än vad vi är vana vid, bättre om ni frågar mig.
Första halvlek är mycket kamp där det blir kladdigt i mitten, båda lagen blir farliga när man kommer bollvinnande ur tighta situationer. Vi gör 1-0 efter att vi fått lite tryck på motståndarna och Clary Li snyggt sköt i mål på ett tillslag. Innan halvlekens slut så har Åkersberga kvitterat efter en solorusch av deras vänsterytter.
Andra halvlek är lik den första där alla sliter förtjänstfullt, det är verkligen kamp om varje boll. Vi börjar använda kanterna mer efter hand och det ger oss tid med bollen och skapar lägen. Det är efter en sån aktion Sara kan göra 2-1 i öppet mål efter en tilltrasslad situation.
Tredje halvlek tycker jag är vår bästa och vi tar över mer och mer. Vi vinner i princip alla närkamper och andra bollar vilket ger oss energi. När vi sedan gör 3 & 4-1 (båda på ett tillslag av Yael & Sally) på drygt en minut så kan vi slappna av. Vi trummar på och med mycket vilja och bestämdhet gör Isabelle N 5-1 vilket blir slutresultatet idag.

Stolt över alla tjejers insats och inställning idag. De är verkligen föredömen i hur de krigar på plan och agerar som lagkamrat.

Matchens kämpe idag är Isolde som alltid ger järnet och trots att hon oftast är numret mindre än sina motståndare aldrig viker ner sig.